Toimintakertomus

31.12.2018, muutos/2017

Liikejäsenet 22, +/- 0
Henkilöjäsenet 26, + 3
Kannatusjäsenet 12, - 1 .
60, + 1

Vuoden aikana liittyi yhdistykseen yksi uusi kannatusjäsen ja kannatusjäsenyydestään luopui kaksi yritystä. Uusia henkilöjäseniä liittyi kolme. Liikejäsenten määrä säilyi ennallaan.

Johtokunnassa ovat toimineet:

Markku Yrtti, puheenjohtaja
Jarmo Ojanperä, varapuheenjohtaja
Mika Aaltonen
Ilkka Helin
Timo Stenroos

Timo Randell, taloudenhoitaja
Jaakko Lainio, sihteeri

Tilat

1) Läntinen Rantakatu 27. Alakerran tilat olivat vuokrattuna RAVINTOLA Sergio’s:lle (Cantina di Bacco Oy Ltd). Yläkerran tilat olivat vuokrattuna Viestintäliiga Oy:lle ja 07/2018 alkaen Herrain Pukimolle.

2) Kiinteistö Oy Turun Hämeenkatu 24. Turun Ammattiopistosäätiön kanssa yhdessä hankittu Koskisen talo oli yhdistyksen hallinnassa sopimuksen mukaisesti.

Talous

Taloustilanne kehittyi vuoden aikana edelleen myönteisesti. Lainat on kaikki maksettu ja kokonaistilanne näyttää hyvältä.

Järjestöllinen toiminta

Kuukausikokouksia on pidetty 7 kertaa. Helmikuun kokousta isännöi Teknos Oy, maaliskuun kokousta Tikkurila Oyj ja huhtikuun kokousta Lakan Betoni Oy.

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa syyskuussa oli isäntänä Kehittämiskeskus Oltermanni, lokakuun kokousta isännöi Turun Maalitukku Oy ja marraskuun kokousta Vakuutusyhtiö Ilmarinen.

TAO:n Maalarikahvila ja yhdistyksen naisjaosto ovat huolehtineet useimmiten Koskisen talolla pidettyjen kokousten illallistarjoiluista.

Johtokunta on vuoden 2018 aikana kokoontunut 9 kertaa.

Kokouskutsuissa ja muussa tiedottamisessa on käytetty ensisijaisesti sähköpostia.

Edustukset

Yhdistyksen edustajana Pintaurakoitsijat ry:n hallituksessa toimi Mika Aaltonen.

Markku Yrtti toimi yhdistyksen edustajana Läntinen Rantakatu 27:n ja Hämeenkatu 24:n yhtiökokouksissa.

Mika Aaltonen on toiminut yhdistyksen edustajana myös Turun Ammattiopistosäätiön hallituksessa.

Jari Aalto ja Mika Aaltonen ovat edustaneet yhdistystä Hämeenkatu 24:n hallituksessa.

Jari Aalto on toiminut Kiinteistöyhtiö Läntinen Rantakatu 27 hallituksen jäsenenä.

Koulutus- ja opintomatkatoiminta

Helmikuun alussa osallistuttiin TEKNOS OY:n TMMY:lle räätälöimään koulutuspäivään ja tehdasvierailuun Rajamäen tehtaalle.

Kehittämiskeskus Oltermannin järjestämiin koulutustilaisuuksiin osallistui jäsenyrityksistä henkilöitä seuraavasti:

• Märkätilakoulutus 19.1.2018
    Kaksi osallistujaa kahdesta maalausliikkeestä
  • Muutosjohtaminen 8.2.2018
    Neljä osallistujaa kahdesta maalausliikkeestä
  • Työturvallisuuskorttikoulutus 1.3.2018
    Kaksi osallistujaa yhdestä maalausliikkeestä
  • Märkätilakoulutus 9.3.2018
    Kolme osallistujaa yhdestä maalausliikkeestä
  • Työturvallisuuskorttikoulutus 4.5.2018
    Kolme osallistujaa kahdesta maalausliikkeestä
  • Tulityökorttikoulutus 21.9.2018
    Kaksi osallistujaa yhdestä maalausliikkeestä
  • Työturvallisuuskorttikoulutus 18.10.2018
    Kaksi osallistujaa kahdesta maalausliikkeestä

Markkinointitoiminta

Kaikkien kuukausikokousten yhteydessä päivitettiin yhdistyksen kotisivuja ja 19.3. järjestettiin tutustumisilta yhdistyksen kerhotiloihin.

Perinnetoiminta

Perinnetapahtumina järjestettiin yhdessä Turun Maalarikillan kanssa helmikuun Ystävänpäivälounas ja toukokuun Maskaritreffit.

Stipendit ja muistamiset

Annettiin stipendi TAO:ssa hyvin menestyneelle opiskelijalle.

Urheilu- ja virkistystoiminta

Tammikuun lopussa järjestettiin yhdistyksen vuosijuhla omassa kerhohuoneistossa. Juhlaillallinen nautittiin ravintola Mamissa.

Huhtikuussa vietettiin Sushi-iltaa Koskisen talolla.

Vapunpäivänä tarjottiin vappubrunssi Koskisen talolla.

Toukokuussa osallistuttiin minigolf-kilpailuun Paraisilla. Tapahtumaa tukemassa oli Maalarimestarien Oy ja Tikkurila Oyj.

Joulukuussa tehtiin kokous- ja virkistysmatka Ikaalisten Kylpylään.

Pikkujoulutapahtumana järjestettiin joulukuun puurojuhla.

Keilailu / Väri-Team säilytti edelleen suosionsa yhdistyksen puitteissa harrastettavana urheilulajina ja sen toimesta jatkettiin pitkäaikaista yhdistysten välistä seuraotteluperinnettä Helsingin, Tampereen, Porin, Rauman ja Kuopion maalarimestariyhdistysten sekä myös Turun rakennusmestariyhdistyksen kanssa. Harjoituksissa käytiin keskiviikkoiltaisin ja joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona oli oma pieni kuukausikisa.

Klubi-iltoja pidettiin kerholla säännöllisesti. Ohjelma muotoutui pääosiltaan hyvän iltapalan äärellä käydyistä keskusteluista ja seurapeleistä. Suosituin pelimuoto oli Texas Hold´em, jossa käytiin myös oma kinkkuturnaus.